Easy Pulled Pork

Mike liep afgelopen week langs de vriezer en hoorde iets roepen ‘eet mij, eet mij’. Na nader onderzoek bleek dat dus een mooi stuk procureur te zijn, die graag bevrijd wilde worden van de vrieskou. Dan heb je natuurlijk geen andere keus dan daar aan toe te geven. Dus hop de vriezer uit!

Dit is een van mijn favoriete manieren om pulled pork te maken. Het is makkelijk en zonder fratsen, geen gedoe met injecteren of inpakken, gewoon hop de kamado in en je ziet hem pas weer verschijnen zodra de kerntemperatuur bereikt is.

All rubbed pork, ready for some bbq smoking.

We beginnen met de rub. Deze keer een rub gebruikt van amazingribs.com de Meathead’s Memphis Dust. Origineel gemaakt voor ribs, maar ook heerlijk op andere stukken varken. Er zit geen zout in deze rub dus je kan zelf bepalen hoeveel je er aan toe wilt voegen.

Recept vind je hier: Meathead’s Memphis Dust

Volgende dag is het tijd om dat mooie stukje vlees op de kamado te leggen. We proberen de temperatuur van de dome rond de 145 graden te houden en brengen de kerntemperatuur van de procureur naar de 91 graden. Allemaal iets hoger dan veel recepten aangeven, maar geloof me, het is een waar succes!

Pulled pork smoking on the kamado.

Als de kerntemperatuur dan eindelijk bereikt is (zo’n 6,5 uur later) mogen we het deksel open doen! Altijd weer een mooi moment als je uren lang die heerlijke geur op hebt zitten snuiven. We pakken de pulled pork in met allu folie en laten hem een 15 tot 30 minuten rusten voor we gaan pullen.

Ready to eat, soft and tender pulled pork.

Wanneer het vlees eenmaal gepulled is voegen we nog een heerlijke vinegar saus toe van Steven Raichlen, ook (zoals alles vandaag) makkelijk te maken en ongeveer een maandje houdbaar in de koelkast.

Recept vind je hier: Vinegar Sauce

En eindelijk is het zo ver…..we mogen eten! We hebben de pulled pork op een lekker zacht bolletje gedaan samen met wat simpele koolsalade. Nu lekker genieten!

Juicy pulled pork sandwich, with vinegar sauce and coleslaw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.