Pulled Porketten

Tijdje terug hebChopped PPben we de easy pulled pork gemaakt (nom nom) en hebben we besloten dat het wel leuk zou zijn om kroketten te maken van het vlees wat over was. We hadden de kroketten al eens voorbij zien komen op verschillende sites en dat zag er zoooo lekker uit, dus die kwamen op het verlanglijstje!

Voor deze Porketten hebben we het recept van Noskos gebruikt, dat kan je hier vinden.

 

 

 

 

 

 

Het maken van deze Porketten kost wel even wat tijd, (zeker omdat je heel veel geduld moet hebben voor je eindelijk mag proeven, Grrrr….) maar ik moet zeggen dat het wel een hele leuke klus was om een natte, koude dag mee te vullen.

Pulled Pork Ragout

Vergeet niet van je ragout te proeven als deze klaar is. Dan kan je hem goed op smaak brengen. Nog wat extra Chipotle Tabasco, nog wat extra rub, eigenlijk van alles wat extra tot het helemaal naar jouw smaak is:P Eenmaal klaar, mag de ragout in de koelkast om een nachtje op te stijven.

Volgende dag kan je de ragout in porties verdelen en vormen. Wij hebben ongeveer het gewicht van 40 gram aangehouden, zoals in het recept gedaan wordt. Het zal vast ook kleiner (denk bitterbal) of groter kunnen, maar we waren het er wel mee eens.

Pulled pork croquette

Frozen pulled pork croquette

Invriezen die handel! Wel, zoals het recept ook al zegt, alleen doen als je PP vers is. In de avond hebben we de Porketten in die o zo handige bewaarzakken van dat mooie Zweedse warenhuis gestopt en waren ze klaar voor gebruik!

Fried PP croquette

Iets te close close-up, maar je mag van me aannemen dat ze er heerlijk uitzien en ook heerlijk smaken! Dus een echte aanrader…. Ik moet je waarschuwen, het eten van deze Porketten kan er wel toe leiden dat je ook op frituur gebied verwend raakt en dus geen Mmmm van …. kroketten meer kan verdragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.